In memoriam

TER NAGEDACHTENIS AAN WILLEM SCHUMACHER

De periode waarin we Willem leerden kennen gaat terug naar het jaar 1987; enige tijd nadat de Magirus-Deutz Club was opgericht. Er was dringend behoefte aan Magirus vriendelijke garagebedrijven; ook omdat er nog een APK plicht was voor dergelijke oude voertuigen. Dat vonden we in Maurik bij Garage, Taxi en takelbedrijf Willem Schumacher. Hij was de Magirus en  IVECO dealer voor de Betuwe e.o. in Gelderland omdat er daar nog al wat bedrijven waren die met Magirus/Iveco reden en dus graag een service bedrijf in hun omgeving hadden.

Zodoende was het voor de MDC een unieke plek om met je Magirus naar toe te gaan voor een APK.

Denk nu niet dat er gesjoemeld werd: een niets betekenend boutje moest toch echt vast zitten en het voertuig moest ook inderdaad goed zijn anders geen goedkeuring; hetgeen ook regelmatig voorkwam. Ze kwamen van heinde en verre omdat andere bedrijven  geen kaas van een Magirus hadden gegeten. Een Magirus ophalen met zijn eigen gebouwde takelwagen was geen enkel probleem!

De mogelijkheden waren dan ook bijna eindeloos: je kon je Magirus brengen en het kwam in orde. Je kon hem later weer ophalen of zelfs mee sleutelen; helemaal een unicum in die tijd. Je kon er overnachten als de klus niet af was; blijven slapen in je eigen Magirus en dan de volgende ochtend aanschuiven bij het ontbijt van Corrie en Wim.  Haast bestond niet; prachtige tijden waren dat.

Later is de MDC begonnen met sleuteldagen voor hen, die de kunst van het repareren nog niet machtig waren. Ook Willem en Corrie lieten zich niet onbetuigd en we ontvingen een uitnodiging om de 15e sleuteldag 2012 op hun locatie in Maurik te houden; een geweldig succes. De soep en  zelfgebakken tulband ging er in als koek. Willem kon zich weer uitleven met die ouwe truckers om hem heen en kon zijn sterke verhalen vertellen. Daarna vroeg hij om nog eens zoiets in zijn garage te organiseren. Dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd !

In 2014 maakten we ons op voor het 18e sleutelweekend: een record aantal deelnemers kwamen er op af. Het weilandje achter de garage was omgetoverd tot mini camping voor de deelnemers en hen die kwamen helpen of de gezelligheid wilden verhogen. Wederom had Corrie zich uitgesloofd met de door haar zelfgebakken  befaamde tulbanden (van m`n moeder geleerd zei ze) en twee soorten soep; om samen met de aanwezige dames het voor de jongens weer allemaal leuk te maken. Voor een onfortuinlijke deelnemer toverde Willem het verloren onderdeel uit de kast; vannacht aangekomen zie hij dan. Geweldig allemaal dat dit kan bij de MDC.

We worden allemaal ouder; ook Willem en Corrie. De gezondheid van beiden gaan parten spelen, maar het kon Willem er  niet van weerhouden om ons nog eens te vragen. In het voorjaar van 2016 wordt dan ook de 22 e  sleuteldag wederom bij Garage en Taxi bedrijf W.G.J. Schumacher aan de Tielsestraat in Maurik gehouden. Het was weer een groot succes en een opsteker voor Willem; hij was er weer helemaal bij en genoot duidelijk van alle activiteiten en kon adviezen meegeven aan de berijders. De klussen waren soms wat uitgebreider hetgeen tot overuren voor sommigen leidde. Maar alles kwam op zijn pootjes terecht en zondagmorgen kon hij ons weer uitzwaaien.

Helaas komt er een eind aan het leven; ook voor Willem (bijna 84 jaar) was dit niet te vermijden. Na een ziekbed waarin zijn toestand verminderde hebben wij woensdagavond 9 november afscheid genomen.  Hij zal in onze herinnering voortleven als een Magirus man in hart en nieren.

Cor Middelweerd