Foto’s clubweekend Vries Pinksteren 2024

Magirus-Deutz Pinksterweekend zeer geslaagd

Geplaatst op: woensdag 22 mei 2024

Afgelopen vrijdag kwamen in de loop van de morgen de eerste wagens voor het Magirus-Deutz voorjaarsweekend in Vries binnen. Zij bezetten de eerste plaatsen op het evenemententerrein van de Boermarke in Vries aan de Veenweg.

Het waren de leden van de club die de organisatoren, Pieter en Annemarie Darneviel, hielpen bij het verder in orde maken van het evenemententerrein, dit werd tevens mogelijk gemaakt door Volksvermaken Vries. In de loop van de middag was het zover: het terrein was gereed voor het speciale Magirus-Deutz weekend! Kort daarna rolden de eerste vrachtwagens binnen. Het werden er steeds meer en alles kwam keurig op rijen te staan.

Zaterdagochtend kwamen de laatste deelnemende wagens aan. De meeste deelnemers kwamen uit Brabant en Limburg. De overige deelnemers kwamen verder uit alle delen van het land om samen te zijn in de Kop van Drenthe.
Zelfs uit Duitsland kwamen er deelnemers!

Bij binnenkomst kreeg iedereen een tasje met informatie over Vries, de omgeving en een hele set mooie fiets- en wandelroutes. Daar werd later in het weekend gretig gebruik van gemaakt.

Het gezamenlijke weekend begon zaterdagmorgen met koffie en het technische uurtje. Dat uurtje wordt altijd gehouden, omdat er altijd vragen zijn over de wagens en het onderhoud. Ook werd er veel gediscussieerd over het gebruik en de mogelijkheden van milieuvriendelijke diesel. Het is een mooi moment om tips en kennis over deze bijzondere wagens uit wisselen.

Na de lunch zijn veel mensen gaan fietsen en of wandelen. Zo werd ook ons dorp Vries verkend. De 1e dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Na afloop hiervan was er voor iedereen een heerlijk steekijsje. Smullen dus. Zondagmorgen na de koffie was er een quiz. Deze was speciaal door Janine Darneviel gemaakt. De quiz bestond uit 5 rondes met vragen over de Magirus Deutz, Vries, een muziekronde, foto’s met de vraag van “wie is deze auto” en tot slot een woordzoeker. Iedereen vond dit een leuke activiteit. Ondertussen kwamen er verschillende belangstellende bezoekers voorbij. Hun grote belangstelling bleek vooral uit de vele vragen die ze stelden.

Naast de eigen club vrachtwagens waren er ook 3 “gast Magirussen”. Dit zijn wagens van hetzelfde merk maar dan andere modellen en geen clubleden.

Zondag, aan het einde van de middag, hebben alle deelnemers met elkaar pizza’s gebakken. Heel gezellig en een groot succes. Iedereen kon daarbij zijn of haar eigen pizza’s maken. We kennen het wel, eerst het deeg uitrollen en vervolgens met verschillende ingrediënten beleggen, daarna zelf afbakken.

Voor de kinderen was er naast een springkussen ook gezorgd voor Lente bingo en konden zij zich creatief uitleven in het schilderen.

Maandagmorgen, tijdens de koffie, hebben Annemarie en Pieter loten verkocht. Daarbij waren mooie prijzen te winnen. Prijzen die gesponsord zijn door Bakker Jan Fledderus, Welkoop, Autobedrijf A. Wekema, Seggers Badkamers, Supermarkt Plus Koetsier, Slijterij De Roemer, Auto Techniek Riksten, Veldmans Technische handelsonderneming BV en Vries.nu.
Na het slotwoord van de voorzitter Jan Rodermond en het bedank woord van Pieter en Annemarie ging iedereen helpen om alles weer op te ruimen. Bij het afscheid kreeg iedere wagen een herinneringskaartje mee gemaakt door Bas Mensing.

Pinksterweekend foto’s