Motor

Controleer het aandrijfasje van de brandstofpomp op speling en laat het lager en de centreermoer zo nodig vervangen,raadpleeg het werkplaatshandboek.
Is de koeling en de koelribben schoon? Ververs de olie van de regulateur aan de inspuitpomp.

Tap het olieschraapfilter eens af en controleer wat er uitkomt. Controleer de gepantserde brandstofslangen op breuk en/of verdroging.
Is de retourbrandstofslang niet verdroogd? Zijn de leidingen goed gebeugeld?

Ververs de olie het liefst na een lange rit, dan zweven de vuildeeltjes. Reinig natuurlijk ook het olieschraapfilter. Vergeet niet ook de olie van de regulateur eens te vervangen .(met een oud fietspompje er uitzuigen.) Vervang om de 2 jaar de remvloeistof. Doorsmeren met het voertuig uit de veren. Luchtketel(s) aftappen. Vorst beveiliger vullen met “Wabcotyl“ en niet met spiritus of antivries. Laad de accu regelmatig op (een lege accu zal stuk vriezen) Aanslag op de accu kan men verwijderen met water. Gemorst accuzuur kan geneutraliseerd worden met sodawater. Ververs ook de olie van de compressor. Controleer ook eens de olie van de versnellingbak, de tussenbak, voor- en achteras en de lier. Reinig het glaasje voor de opvoerpomp en controleer de inhoud. Als de kopbouten verwijderd zijn, vergeet dan niet voor het monteren de tapgaten schoon te maken. Raadpleeg eerst het werkplaatshandboek alvorens koppen en /of cilinders te demonteren. Controleer of de inspuitleidingen elkaar niet raken, ze kunnen dan doorslijten. Een niet goed werkende gloei/startschakelaar kan tot gevolg hebben dat de starter spontaan aanspringt tijdens het rijden met als gevolg grote schade aan de startmotor en /of een verbrande serieparallelschakelaar. Aan de binnenzijde van het klepdeksel kan men een olie bestendige antiroest coating aanbrengen, dit vergemakkelijkt het schoonmaken. Als toevallig de versnellingsbak gedemonteerd is, demonteer dan ook het vliegwiel om de boutjes van het achterdeksel vast te zetten, en /of een nieuwe pakking en oliekeer-ring te plaatsen. Laat ook het druklagerhouder modificeren zodat het beter te smeren is.

Voor de gebruiksaanwijzing van de 912-913 motor klik hier